Dela den här sidan

Ingrid Haking Raaby

Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus, Danmark

Det Jyske Musikkonservatorium, Aarhus, Danmark

Med sin stora erfarenhet som sångerska, pedagog och föreläsare kan Ingrid Haking Raaby erbjuda följande tjänster:

För solosångare

Individuella lektioner i sång (sångteknik, repertoar mm).

Master classes

Under snart 50 års tid har Ingrid Haking Raaby ägnat en stor del av sin tid till interpretation (tolkning) av svenska och utländska romanser. Många är de sångare och pianister som under Ingrids inspirerande ledning fått tränga djupare in i musiken, lära känna stil, tonsättare, textförfattare, samarbetet mellan sångare och pianister.

Dessa lektioner sker oftast i master class, men kan även ske individuellt. 

För körsångare/kördirigenter

Behöver din kör träna sin tekniska färdighet, bli mer klangligt samsjungna, träna ett gemensamt uttryck, bli mer individuellt ansvarsagande för det gemensamma resultatet?

Behöver du som körledare fler "vokala verktyg" för att nå ett bättre resultat?

Då kan en kördag/helg vara en god start för dig och din kör.

Ingrid Haking Raaby har en mycket stor erfarenhet som körpedagog/sångpedagog. Redan under studietiden var hon en av de körpedagoger som professor Eric Ericson anlitade i sina körer och på sina seminarier. Som lärare för den körpedagogiska klassen på Kungliga Musikhögskolan, kyrkomusiker, kantorer, körledare och körsångare har Ingrid mött och arbetat med de flesta (nybörjare som professionella) inom körvärlden i Sverige, Finland, Danmark, Tyskland, USA och Canada.

Musikkommunikation/Artistens beredskap   

Hur når jag ut med min musik?

Musikkommunikation/artistens beredskap försöker hitta sätten att på bästa sätt nå fram till publiken. 

I föreläsningsform och i praktiska övningar arbetar Ingrid Haking Raaby med:

entré/sorti, kroppsspråket på scenen, presentationer, kontroll över nerverna, programförslag, marknadsföring, sammanställa affisch och programblad, hitta nya publikgrupper mm

Tal- och kroppsspråk

Hörs jag när jag talar? Förstår folk vad jag menar? Hur och var ska jag stå? Vad/var ska jag göra av händerna? Vad gör jag åt en trött röst?

Ja, många av dessa frågor ställer man sig och kanske som mest när det kritiska ögonblicket är inne.

VAD vi säger uppfattas oftast till mindre är 10 % av själva innehållet i ett budskap. Däremot HUR vi säger det och HUR kroppsspråket är ger mer än 90 % av själva budskapet vi vill framföra!

Allt fler yrkesgrupper vänder sig till Ingrid Haking Raaby för att bli medvetna om sitt tal- och kroppsspråk, få tips, röstinformation, röstträning, kroppsspråksträning.